learn industry

Albert Heijn

interactieve onboarding.

Hoe leid je jonge medewerkers op een aantrekkelijke manier op voor werken in de supermarkt? Deze uitdaging legde Albert Heijn neer bij learn industry. Het resultaat is de opleiding ‘Verkloopklaar’ van Albert Heijn.

"Hoge review scores"

Dat een module over vakkenvullen ook leuk kan zijn is te zien aan de reacties die de jonge medewerkers ‘Verkoopklaar’ geven aan de onderdelen van de opleiding. Een gemiddelde score van 4,25 uit de 5 sterren.

Albert Heijn Onboarding

interactieve video

Een interactieve video geeft de nieuwe medewerkers inzicht in het werk, en bevat veel humor en verrassing om de aandacht vast te houden. Om de opleiding persoonlijker te maken, zijn de video’s geschoten vanuit het perspectief van de medewerker.

bite-size leren

In korte e-learnings met gamification-elementen wordt proceskennis aangeleerd. De bites zijn interactief en gericht op de praktijk. De bites zijn los van elkaar te volgen en geschikt om later nog eens te bekijken als support-tool.

campagne

De nieuwe medewerkers worden ingewerkt door een buddy. Om deze buddy’s bewust te maken van de nieuwe opleiding is een postercampagne met QR-codes ingezet die verwijzen naar filmpjes.

Zou dit concept voor jouw bedrijf kunnen werken? Wij komen graag met je in contact om mee te denken over jouw leerproblemen.