Sommige technieken ontwikkelen zich zo snel dat ze in korte tijd geschiedenis schrijven en invloed hebben op ons (werk)leven. Zo was Dropbox in 2007 een van de eerste programma’s om bestanden in de cloud op te slaan, en al snel volgden vele andere opties.
Een ander snelgroeiend voorbeeld is Kunstmatige Intelligentie. Of Artificial Intelligence (AI), met name Generative AI. Deze technologie kan op basis van een opdracht tekst of beeld creëren, waardoor je bijvoorbeeld een blog tien keer sneller kunt schrijven.
Is AI veilig?
Maar is het altijd veilig en betrouwbaar? En doet het geen afbreuk aan de kwaliteit van mensenwerk? Om het gebruik van Gen AI in een werkomgeving goed te kunnen inschatten, heb je de juiste informatie nodig. En die is er volop.
Daarom maakten we een explainer video met een presentator die dit uitlegt. Explainer video’s zijn ideaal om data visueel en interactief te maken. De presentator bespreekt de geschiedenis, data en impact van het onderwerp, ondersteund door grafische teksten en illustraties.
Explainer video’s worden ingezet voor nieuws, social media, bedrijfspresentaties en lesprogramma’s. Ze zijn bewezen effectief in het toegankelijk maken van complexe informatie op een snelle en boeiende manier. Daarom hebben we een concept ontwikkeld om informatie over Generative AI te presenteren via een interactieve explainer video.
In de video vraagt de presentator je welk van de twee schilderijen in beeld echt is en welk door AI is gemaakt. Het beeld bevriest zodat jij kunt kiezen, waarna de presentator reageert op je keuze. Later bespreekt ze verschillende Gen AI-tools, zoals ChatGPT, terwijl een getypte tekst in beeld verschijnt.
Snel en dynamisch
Info + Interactie + Video = Interactieve Explainer
Je kunt een video maken. Of een e-learningmodule ontwikkelen. Of je combineert alle media voor maximale impact. Dat is de interactieve explainer. Een betaalbare mix van persoonlijke uitleg, verrassende graphics en praktische oefeningen.
Is een Interactieve Explainer video iets voor jou?
Neem contact met ons op voor een quick scan, we denken graag met je mee!
Verder praten over dit project? Neem contact op en wij bedenken graag een oplossing voor jouw leervraag.