learn industry

Boskalis

leren over intellectueel eigendom.

Innoveren zit bij Boskalis in het bloed, en dat creatieve kapitaal moet worden beschermd. Dus toen we Boskalis voorstelden om een nieuw baggerschip te ontwerpen, waren ze direct enthousiast. We zaten meteen in de juiste creatieve flow voor dit project.

over dit concept...

De module Creative Capital moet ervoor zorgen dat alle medewerkers van Boskalis meer bewust bezig zijn met het beschermen van intellectueel eigendom. Niet alle medewerkers waren bekend met de patentregels, of waar je voor advies terecht kunt. Daarom was ons advies om een pakkende casus centraal te zetten, en daarin alle aspecten aan bod te laten komen. Het bijzondere baggerschip bood dit allemaal.

In de conceptfase was de uitdaging om de complexe juridische informatie te verwerken, zonder dat het droog en saai zou worden. Met een fictief baggerschip in de schijnwerpers, maakten we de leerstof heel praktisch. Maar de verhaallijn moest ook verrassend worden om de aandacht van al die Boskalis-medewerkers vast te houden.

“Ik was verrast toen de opdrachtgever akkoord ging met ons idee om een alien op te laten springen.”

Isis (learning developer)

Enthousiaste deelnemers
Deze manier van leren was voor Boskalis-medewerkers nieuw en verrassend. We konden in co-creatie werken, in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. En die dynamiek past heel goed bij wie we zijn.

Zou dit concept voor jouw bedrijf kunnen werken? Wij komen graag met je in contact om mee te denken over jouw leerproblemen.